גיא

ירושת הדוד מארצות הברית

דוד שלי נפטר באופן פתאומי לפני חודש ואנחנו גילינו את העניין במקרה מכיוון שהוא לא חי בארץ ובחודשיים האחרונים לחייו לא יצא לנו להיות בקשר. אין לו משפחה משלו וסביר להניח שרוב או לחלק חלק מהירושה אמור לעבור אליי. בינתיים לא יצרו איתי קשר וסביר להניח שעוה"ד שלו נמצא בארה"ב שם הוא חי. האם עליי לחכות שיצרו איתי קשר כי זה לוקח זמן או שעליי לחפש את העו"ד של דודי ז"ל?

עו"ד אתי סדיס

מכיוון שהדוד היה תושב ארצות הברית בעת פטירתו, על נכסיו בארצות הברית חלים עליו דיני הירושה בארצות הברית ולגביהם עליך לפנות לעורך דין בארצות הברית. אם הדוד היה גם אזרח ישראל והותיר נכסים בארץ, יחול על הנכסים בישראל הדין הישראלי ולגביהם עליך לפנות לעורך דין בישראל. אין זה מומלץ להשאיר ענייני ירושה מוזנחים וללא טיפול מיידי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות