יהודית

זכויות בעקבות מות בן זוגי

אני ובן זוגי היינו ידועים בציבור. בן זוגי נפטר לפני כחודש.1. האם מגיע לי לקבל חלק מהפנסיה שלו? 2. האם לביתו(היחידה) יש או יהיו זכויות הקשורות לרכושי? מודה ומצפה לתשובה

עו"ד אתי סדיס

אם את ובן זוגך כידועים בציבור ניהלתם משק בית משותף אזי הזכויות הרכושיות נחלקות לשני חלקים: 1. זכויות הנובעות מחיי הזוגיות - עם פטירתו של בן הזוג מגיע המועד לאיזון משאבים ובמסגרתו מאזנים את הרכוש שנצבר לשניכם במהלך החיים המשותפים. יש לבחון באם העיזבון חייב לך תשלומי איזון או שאת חייבת לעיזבון תשלומי איזון. 2. זכויות ירושה - מה שייוותר בעיזבון בן הזוג לאחר איזון המשאבים יחולק בין היורשים על פי דין - לך כבת זוג מחצית מעיזבון המנוח, ולבת מחצית מהעיזבון. מדובר בתהליך דו שלבי ומורכב מעט - את מוזמנת להתקשר להסבר מעמיק ואינדיווידואלי יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות