תמר

שאלת הכדאיות במינוי בן משפחה כמנהל עזבון

האם ניתן לבן משפחה להיות מנהל העיזבון? האם זה מומלץ? או שעדיף לתת למישהו חיצוני? איך אני יכולה להיות בטוחה שמישהו שהוא לא מהמשפחה יטפל בעיזבון כראוי?

חדידה רוברט

השאלה אחות של אבי נפטרה בארצות הברית לאחות אין ילדים וגם אין לה בעל.הבת של אחותה שחייה בארצות הברית התקשרה ובקשה לשלוח לה את הפרטום שלנו ולגשת לשגרירות לחתום על טופס שלא ברור מה המשמעות מימה שהבנו הבת של אחותה מונתה לנהל את העזבון ץ השאלה מה עושים ואך עלנו לנהוג . תודה

עו"ד אתי סדיס

ראשית, ניתן למנות בן משפחה להיות מנהל עיזבון. לעניין שאלתך באם מינויו של בן משפחה הוא דבר מומלץ, אענה כי הכל תלוי בנסיבות. יש להניח כי מנהל עיזבון חיצוני ייגבה שכר טרחה גבוה מן העיזבון, למרות שגם בן משפחה שמשמש מנהל עזבון זכאי לגבות שכר טרחה בגין ניהול העזבון. באופן עקרוני - אם בן המשפחה הוא אדם אמין, שאינו פועל תוך ניגוד עניינים ואיננו מקפח מישהו מבין היורשים אין מניעה למינוי בן משפחה כמנהל עזבון. הכל כמובן בכפוף לכך כי לבן המשפחה יש את הידע המשפטי הכרוך בניהול עיזבון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות