אריה

איזה שם תובע צריך להופיע בכתב התביעה? ומי צריך להופיע בדיון? בתביעת סלולר..

שלום, אני רוצה לתבוע את חברת סלקום וחברת הוט מובייל בבית משפט לתביעות קטנות, בגין פעולת ניוד לא חוקית שבוצעה לקו הסלולרי, שאבי שיחי' משתמש בו, הקו הנ"ל רשום על שם אמי בחברת 'הוט מובייל', אבל בפועל אבי משתמש בו (יש לאמי שתחי' מספר קווים בחברה על שמה, כאשר כל קו משמש מישהו אחר במשפחה-אבי והילדים), מהות התביעה נוגעת לאופן שבו סלקום (החברה הקולטת) ביום בהיר אחד ללא שהתבקשה, ביצעה ניוד לקו שאבי משתמש בו (מחברת הוט מובייל), כאשר לא בוצעה פנייה כלשהי מצד אבי או אמי בעלת הקו הנ"ל וכנ"ל, לשם ניוד הקו, למעשה הקו נויד שלא ע"פ בקשה של מישהו ממשפחתי אלא היה ניוד שגוי ע"י החברה - סלקום, כיוון שהסוכן שביצע את הניוד הנ"ל טעה בסדר הספרות של מספר הקו (כך הבנתי לאחר מעשה מנציגי החברה הנ"ל), בסופו של דבר הן סלקום והן הוט מובייל לא פעלו בזריזות ע"מ להחזיר את הקו לפעילות תקינה, לסלקום לקח 4 שעות לבטל את הניוד ולהוט מובייל לקח לחבר את הקו בחזרה ע"ג הסים המשמש את הקו הנ"ל עוד 4 ימים, כאשר כל הזמן הזה, אני (הבן של בעלת הקו והמשתמש בקו) עשיתי אינספור שיחות לנציגי החברות הנ"ל כדי לפתור את הבעיה בעקבות הניוד השגוי הנ"ל (הקלטתי כמו כן את כל השיחות), העילה שלי לפיצוי כספי בגין עגמת נפש ונזק (כמה ימים ללא טלפון, כאשר הקו הנ"ל נצרך באופן דחוף ביותר לצורך עמידה בקשר עם גורמים שונים, במסגרת תפקידו של אבי כמחנך..אין אפשרות להשתמש בקו אחר כיוון שזה הקו אליו מתקשרים האנשים הנ"ל ואין אפשרות להודיע במיידי על שינוי במספר קו .) שנגרם לאבי, קשורה הן לאופן שבו בוצעה הניוד הנ"ל (לא היה אימות של בעל המנוי כנדרש ע"פ חוק), והן לזמן שלקח לחברות הנ"ל להחזיר את הקו לפעילות תקינה, השאלה שלי היא, מי צריך להיות התובע הכתוב בכתב התביעה ומי אמור להופיע בבית המשפט בעת הדיון? האם אמי שהיא בעלת הקו אך הנזק למעשה לא נגרם לה או אבי שהוא אמנם משמש בקו הנ"ל אך הוא איננו רשום כבעל הקו בהוט מובייל והאם אני צריך גם להיות התובע, מכח זה שאני פעלתי בשליחות אבי ואמי ואני הוא זה שלמעשה טיפל בכל העניין הנ"ל וכמו כן לי נגרם נזק ועגמת נפש בגין כל זמן משך הטיפול בבעיה הנ"ל. אם אינני יכול להופיע כתובע בכתב התביעה, מה אני כן יכול לשמש במסגרת התביעה (אני ביצעתי את ההקלטות והשיחות עם כל הגורמים)? אשמח כמו כן, לחוות דעת על התביעה הנ"ל האם יש לה סיכוי להתקבל ובאיזה סכום מדובר ועל מה הוא אמור להתבסס ( כהערכה). (ראיתי שהיתה תביעת פיצויים בעניין דומה בעבר, כנגד חברה סלולרית כלשהי, שהתקבלה ואכן נפסקו פיצויים) בנוסף אציין כי שלחתי מכתב בענייין למשרד התקשורת והם העבירו אותו לנציגי חברת סלקום לקבלת תגובה , תגובת סלקום שקיבלתי, היתה לא עניינית, שקרית וחוטאת לאמת, כמובן שהם סירבו לפצות אותי/את אבי. בתודה ובברכה, אריה

עו"ד נבו למפל

שלום, לעניין התובעים- כל אדם המרגיש שנפגע מהתנהלות הנתבעת שציינת, יכול להצטרף כתובע לתביעה. דהיינו לשאלתך, אתה יכול להצטרף, אביך כבעל הקו וככל ואמך ניזוקה לאור ההתנהלות, יכולה גם היא להצטרף כתובעת. לעניין הופעה בדיון- כל תובע מחויב להתייצב לדיון. לעניין מהות ואופי התביעה- איני מכיר את פרטי המקרה ומשכך איני יכול להמליץ ולחוות דעתי. עו"ד נבו למפל

עו"ד נבו למפל

שלום אריה, לאור הפירוט שציינת, כל אדם שרואה עצמו נפגע יכול לתבוע. העובדה שאמך הינה בעלת הקו אינה בהכרח מצריכה אותה להצטרף כתובעת אם לא ניזוקה בפועל מהתנהלות החברה. דהיינו להבנתי ולאור מה שציינת, אתה ואביך יכולים להיות תובעים. לעניין אגרה. יש לשלם אגרה בעד התביעה. אין חשיבות בהקשר לתביעה עצמה מי משלם את האגרה. בכל מקרה, המלצתי הינה כי תפנו לייעוץ משפטי לצורך בחינה מעמיקה של שאלותיך. עו"ד נבו למפל

אריה

תודה על תגובתך המהירה,אך אדגיש שוב. אבי איננו בעל הקו אלא אמי..אבי רק משתמש בקו הנ"ל. האם אפשר שרק אבי ואני יופיעו בכתב התביעה? בלי בעלת הקו בפועל? האם כל אחד מהתובעים צריך לשלם אגרה בנפרד או שמי שייפתח את התביעה בפועל (במקרה הנ"ל ככל הנראה אני) נושא בעלות זו (כמובן שאני מסכים לכך).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות סלולר