פורשת בסוף השנה ורוצה לדעת מה המסלול הנכון
אני בגיל 61.8 ,פורשת31.12 עבדתי 42 שנה באותו מקום מיכוון שאין לי בן זוג ויורשים טבעיים אני מתלבטת מה המסלול הנכון לי אם אני לוקחת מסלול הוני ללא קצבה, שמעתי שיש אפשרות לקנות קצבה בחברת ביטוח מה זה?
זה המקרה הקלאסי לקבלת ייעוץ פסניוני. את עומדת היום בצומת שבו את נדרשת לקבל החלטה לגבי מימוש הזכויות הפנסיוניות. החלטה זו יש לקבל על בסיס האפשרויות העומדות לך בהתאם לתכנית הפנסיונית (היינו, תקנון קרן הפנסיה או פוליסת הביטו, בהתאם לענין), וכן בהתאם למאפיינים האישיים שלך: צב משפחתי (בן זוג/ ילדים), הון קיים, הכנסות נוספות, מצב בריאותי ועוד. המחוקק הסדיר תחום זה, של מתן ייעוץ פנסיוני למבוטחים במצבך, באמצעות "בעל רשיון" שהוא אחד משני אלה: משווק פנסיוני (שיכול להיות עובד של חברה מנהלת / חברת ביטוח או סוכן ביטוח) או יועץ פנסיוני. ההבדל בין משווק ליועץ פנסיוני הוא שהיועץ הפנסיוני הינו בעל רשיון אובייקטיבי יותר (הגם שהמשווק הפנסיוני אמור להיות אובייקטיבי, אולם הוא מוכר / מועסק / מקבל עמלה מהגוף הפנסיוני שאיתו הוא קשור / עובד). הליך היעוץ הפנסיוני מוסדר החוק ראשי (חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ פסיוני שיווק פנסיוני ומערכת סליקה פנסיונית), התשס"ה-2005, ובמסגרתו בוחן בעל הרשיון את הפרטים הנדרשים למתן חוו"ד / המלצה לגבי הבחירה הפנסיונית המטיבה ביותר בעבורך. בענף קיימים יועצים פנסיונים עצמאים, בלתי תלויים ומקצועיים ומומלץ לפנות אל אחד מהם על מנת לקבל ייעוץ פנסיוני מתאים, גם אם הדבר מצריך תשלום שכ"ט מסוים אשר מתגמד למול התועלת שתקבלי מקבלת עצה פנסיונית נכונה שתשפיע על הכנסות הפנסיה שלך / שאיריך / מוטבייך לאורך שנים רבות. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון