חיוב אובדן כושר עבודה והפקדות לקרן השתלמות/פנסיה
שלום, במקום העבודה שלי החברה משלמת על כיסוי א.כ.ע ( אין השתתפות עובד אלא אם אתה מרחיב את הביטוח ). ראיתי שחוייבתי למרות שלא בצעתי שום שינוי או הרחבה לכיסוי. מבירור נאמר לי שזה בעקבות תיקון 16 לחודש שהגדילו את ההפרשות. 1. איך הדברים קשורים, איך אובדן כושר עבודה גורם לי לביצוע תשלום על הכיסוי שאמור להיות על חשבון המעסיק? 2. בנוסף, האם יש דרך לשנות זאת שלא אצטרך לבצע את ההשלמה של הסכום הזה? רצ"ב התשובה כפי שקיבלתי מהחשבת השכר בהמשך לתיקון 16 שההפקדות העובד והמעביד גדלו , ואצלך עוברים את התקרה של 7.5% בק"פ – 6.25% + 1.4% א.כ.ע במגדל , בגין ההפרש 0.15% אתה משלם ניכוי . 7.75-7.5 = 0.15%.
צו ההרחבה לפנסיה חובה שתוקן בחודש מאי שנה זו הגדיל את הפרשות העובד ומעסיק לרכיבי התגמולים בביטוח הפנסיוני כך שהחל מחודש יולי 2016 הפרשות העובד יהיו 5.75% ומעסיק 6.25% ומינואר 2016 עובד 6% ומעסיק 6.5%. במסגרת ההפרשות לביטוח פנסיוני שהוא ביטוח מנהלים מחויב המעסיק גם בהפקדות לביטוח אבדן כושר עבודה עד לתקרה של 2.5% כאשר סכום זה מופחת מהתקרה של עד 7.5% תגמולי מעסיק. כלומר המעסיק מצידו מחויב לביטוח אבדן כושר עבודה אבל בהתאם להוראות הצו הוא לא מחויב ליותר מ-2.5% מהמשכורת המבוטחת. כך שככל שלצורף הבטחת כיסוי ביטוחי לנכות בגובה 75% מהשכר שלך העלות עולה על 2.5% המעסיק אינו מחויב בכך.
שאלות נפוצות:
תומר סיון