איציק

חובת מעסיק להפקדת כספים לקרן הפנסיה

שלום רב, סיימתי את עבודתי ב8/2016 אצל מעסיק אשר הפקיד לי כספים לקרן פנסיה בגין תקופה של מעל שנת עבודה. לאחר מכן, התחלתי את עבודתי כבר באותו החודש אצל מעסיק אחר ולאחרונה בחרתי להתפטר. (סה"כ עבדתי חודשיים ושבועיים). למרות שקופת הפנסיה שברשותי פעילה כאמור ולמרות שהצגתי אצל המעסיק הנוכחי דו"ח הפקדות עדכני, נאמר לי כי אינני זכאי להפקדות לקרן הפנסיה, היות ולא עבדתי אצלם שלושה חודשים מלאים. למיטב הבנתי, בשל התנאים שפירטתי מעלה אני דווקא זכאי להפקדות החל מהיום הראשון. האם אני אכן זכאי? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

המעסיק טועה. במצב שבו המעסיק מקבל לעבודה עובד עם ביטוח פנסיוני פעיל, קמה זכאות להפקדות לפנסיה החל מחודש העבודה הראשון. נכון שניתן לבצע זאת רטרואקטיבית, אך אים בכך כדי לגרוע מהזכאות להפקדות בחודש העבודה הראשון גם אם עזבת לאחר חודשיים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה