ברק

הפרשת עובד רטרואקטיבית

שלום רב, אני עובד בחברה כבר קרוב לשנה. מניח שכמו רבים אחרים, עד לאחרונה לא הייתי מודע לזכויותיי הפנסיוניות. כיוון שלא הייתי מבוטח לפני שהתחלתי לעבוד בחברה, מניח שרק אחרי 6 חודשים מתחילת עבודתי המעסיק מתחיל להיות חייב להפריש לי (זאת אומרת 6 חודשי הפרשה עד היום)? מה לגבי הפרשות העובד באותה תקופה? האם כשאדרוש מהמעסיק להפריש רטרואקטיבית על 6 החודשים האחרונים, אדרש גם אני להפריש רטרואקטיבית על אותם חודשים (הפרשת עובד)? תודה רבה מראש!

עו"ד אבנר בן חיון

הואיל ובתחילת עבודתך אצל מעסיק זה לא היית עם ביטוח פנסיוני פעיל, אתה צודק שהמעסיק היה מחויב להפקיד עבורך לקרן פנסיה החל מהחודש השישי לעבודתך. משלא הופקדו כספים עבורך החל מהחודש השישי, הרי שהמעסיק מחויב כיום בהפקדות רטרואקטיביות לקרן הפנסיה החל מהחודש השישי. אלא שעל פי תקנות מס הכנסה לא ניתן לבצע הפקדות רטרואקטיביות לקרן פנסיה אלא בגין שנת המס שבה מבוצעת ההפקדה. הואיל ואנחנו בתחילת 2017 המעסיק יכול להפקיד את חודש דצמבר 2016 ושאלה באם קרן הפנסיה תקבל הפקדות בגין שנת 2016 מעבר לחודש דצמבר. ולכן ההפקדות יחשבו בגין שנת 2017. בכל מקרה ההפקדות אינן מקנות זכויות רטרואקטיבית לענין גיל הצטרפות ולכיסוי ביטוחי בגין אותה תקופה. אלא יחשבו לצבירה לזקנה בלבד. ותחילת הוותק והכיסוי הביטוחי יחשב ממועד ביצוע ההפקדה בפועל. לשאלתך, כשם שהמעסיק מחויב בביצוע הפקדותחלקו, גם העובד מחויב בניכוי חלקו בגין התקופה הרטרואקטיבית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה