פיצויים בגין פיטורים
שלום , אני פוטרתי ממקום העבודה לפני חודשיים ולא מצליחה להבין לא מהמעסיק ולא מסוכן הביטוח מה מגיע לי מבחינת הפיצויים . אלה הן שאלותי : 1. המעסיק הפריש לי לרכיב הפיצויים 6% כל חודש ,האם מחוייב להשלים עבור כל חודש עבודה ל %8.33 ? 2. האם מעבר לרכיב הפיצויים אליו הפריש המעסיק כל חודש לקרן הפנסיה מגיע לי פיצויים נוספים ? 3. הבנתי שהמעסיק מחויב להודיע לביטוח על הסכמתו להעביר אלי את הפיצויים ועל ההשלמה עד 15 יום . אבל ממתי ? מהיום שפוטרתי או מתשלום הפרמיה האחרונה ? 4. מה זה טופס 161 ומתי אני אמורה לקבל אותו וממי ? 5. הבנתי שסוכן הביטוח החל לטפל בנושא הפיטורים והעביר טפסים רק חודשיים אחרי הפיטורים האם מדובר כאן בעבירה ? 6. האם עפ"י חוק ההפרשה היא ממשכורת הבסיס או מבסיס + נוספות ? המון תודה
שלום להלן התייחסות לשאלותיך: 1. כן. ככל שהמעסיק לא הפריש את מלוא הפיצויים לקרן הפנסיה (8.33%) אלא רק 6%(הוא מחויב רק ל-6% מכוח הצן. הפרשות שעד ל-8.33% הן על פי בחירת המעסיק), אזי במקרה של פיטורים וככל שקמה זכאות לפיצוי פיטורים (לאחר שנת עבודה אחת) אזי המעסיק מחויב בתשלום ההפרש. היינו, 28% משכורת אחרונה כפול שנות הוותק. 2. לא. ככל שהמעסיק הפריש 8.33% לקרן הפנסיה ונקבע כי הם באים "במקום חובת תשלום פיצוי פיטורים לפי סיף 14, כפי שמאפשר צו ההרחבה לפנסיה חובה, אזי מעסיק פטור מתשלום ההפרש. ככל שהמעסיק הפריש את ההשלמה ולא קבע שהיא תבוא במקום אזי הוא מחויב בתשלום ההפרש שבין הסכום שברכיב ההשלמה לבין החישוב שלפי סעיף 1 לעיל. 3. ממועד סיום העבודה. 4.טופס שמעסיק מצייד את העובד לצורך התחשבנות מס. 5. נראה שלא. 6. משכורת כפי שקבועה בצו ההרחבה לפנסיה חובה. תלוי בתוספת
שאלות נפוצות:
תומר סיון