קריסטין

קופת גמל של נפטר משיכה ע"י אלמנה

אבי נפטר 2011 לאחרונה גיליתי שיש לו קופת גמל אמא שלי -האלמנה מעוניינת להוצי את הכספים יש לי 2 שאלות:1-לשתינו הבנק מעוכל לאן מעבירים את הפנסיה? 2-האם המשיכה מחוייבת במס,או בתשלום כולשהו ךחברה עצמה כשהסכום הוא נמוך מ5000?

עו"ד אבנר בן חיון

שלום. שלא תדעו עוד צער. 1. לכל קופת גמל נהלים משלה בענין הפקדת כספים לחשבון המוטב או אופן אחר של משיכה. מציע שתבררי מולם ישירות. ניתן בעקרון לקבל בהמחאה אולם זאת כאשר אין חשבון בנק. קופת הגמל אל תרצה ברוב המקרים לשתף פעולה במניעת הפקדות לחשבון מעוקל. 2. בהתאם להוראות האוצר ולתקנות שהותקנו ניתן למשוך כספים ביתרה נמוכה (עד 8,000 ש"ח) בפטור ממס בכפוף לתנאים שנקבעו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה