אילן

מותר להפריש פנסייה לקרן פנסייה שנמצאת בחו"ל?

שלום, השאלה מופיע בכותרת: מותר להפריש פנסייה לקרן פנסייה שנמצאת בחו"ל? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

מאיזו בחינה מותר? - מבחינת נכוי מס בארץ על ההפרשה - נראה שלא. - מבחינת יחסי עובד מעביד לענין קיום של המעסיק לצו ההרחבה לפנסיה חובה- נראה שלא (ככל שקיים מקור נורמטיבי אחר מצו ההרחבה לפנסיה חובה, בין אם זה הסכם קיבוצי או הסכם אישי יש לבדוק באותו מקור). - מבחינת קרן הפנסיה שבחו"ל- יש לבדוק בחוקי המדינה בה מנוהלת קרן הפנסיה ובהוראות התקנון או מסמך היסוד של אותה קרן פנסיה המנוהלת בחו"ל ביחס לזכאותך להפרשות בה. בכל מקרה ככל שהשאלה היא ביחס להיותך עובד המועסק בארץ על ידי בחרה בחו"ל נראה כי הנושא מורכב ויש לקבל ייעוץ מפשטי פרטני על בסיס העובדות והנתונים המשפטיים החלים במקרה הספיציפי בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה