עדי

הפרשות ושיוכים בקופת קרן הפנסיה

היי, המעסיק הקודם שלי הפריש לאורך כל תקופת העבודה שלי בחברה תשלומים לקרן הפניסה, אך לאחר שעזבתי את מקום העבודה גיליתי שחל מחדל בין המעסיק לקרן הפנסיה ואף על פי שהוא העביר אליה את הכספים, היא לא שייכה את כולם באופן נכון תחת שמי. כבר למעלה מחצי שנה שאני בפינג פונג מול המעסיק, מול סוכן הביטוח שלו ואל מול נציג מטעם הקופה שאמור לטפל בנושא אך ללא הועיל... מיותר לציין חוסר השיוך פוגע בצבירת הפנסיה שלי, ביכולת לדווח שנתית למס הכנסה, וכמובן לעבור קופה במידה וארצה. אשמח לדעת האם וכיצד אפשר להמשיך בצורה משפטית עם הנושא? האם אני צריכה לתבוע את המעסיק הקודם? הרי הוא הפריש כחוק את הכספים, אך לא דאג לוודא שהם כולם שוייכו. בקופה נמסר לי שבאחריותו של המעסיק לטפל בנושא, וידי כבולות. תודה רבה, עדי.

עו"ד אבנר בן חיון

שלום. ניתן לפעול במספר מסלולים: 1. להגיש תלונה לממונה על פניות הציבור בקרן הפנסיה; 2. להגיש תלונה לממונה על אגף שוק הון ביטוח וחסכון (קיים אתר של הממונה שם ניתן לראות את הפרטים באשר לאופן הגשת תלונה) 3. ככל ששני אלה לא עוזרים להגיש תביעה נגד המעסיק, הסוכן וקרן הפנסיה לבית הדין האזורי לעבודה בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה