הדס

הפרשות לא תואמות של מעסיק

שלום רב. עבדתי אצל מעסיק מ 6/14 למשך שנתיים. בכל התקופה הוא הפריש לי 5% תגמולי מעסיק, 5% תגמולי עובד ו 8.33 פיטורין, וזאת למרות שהיה אמור להפריש 6% +5.5% + 6%.כשפניתי אל סוכן הביטוח מטעמו בטענה שתגמולי הפנסיה נמוכים מדי, הוא אמר שכל עוד במצטבר הוא הפריש לי יותר משהיה אמור, קרי 18.3 ולא 17.5% הרי שפעל לפי החוק ואני לא יכולה לבוא אליו בטענות. רציתי לברר איתך האם המעסיק עבר על החוק או לא ומה ניתן לעשות במידה וכן. אגב, בסיום התקופה פוטרתי והוא שחרר לי את כל כספי הפיצויים. תודה רבה!

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שהופקדו שיעורים נמוכים מאלה הקבועים בצו ההרחבה (גם אם במצטבר שיעורי ההפרשות מכוח ההסכם האישי עלו על שיעורי ההפרשות שמכוח צו ההרחבה) אזי העובד זכאי לשיעורים הגבוהים שמבין שני השיעורים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה