שלומית

א.כ.ע ביטוח מנהלים קרן י'

שלום, לי יש ביטוח מנהלים קר י' שנפתח ב 2001 עם מקדם קבוע. כל חודש מופרש לי א.כ.ע ע"ס %0.7 שבאים על חשבון התגמולים לחברת ביטוח שאינה החברה בה קיים הביטוח מנהלים . 1.מה נותן לי הא.כ.ע? 2.האם חובה להפריש לא.כ.ע במסגרת הביטוח מנהלים 3. למה ההפרשה היא לי חברת ביטוח אחרת מי זו שיושב בה ביטוח המנהלים ? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

שלום, להלן התייחסותי לפי סדר השאלות: 1. התנאים לביטוח אבדן כושר עבודה קבועים בתנאי הפוליסה ובדף פרטי הביטוח שהופקו לך עם הקמתו / עדכונו מעת לעת. ככל שהם אינן ברשותך יש לפנות אל חברה הביטוח ולבקשם על מנת לעיין ולבדוק בדיוק את התנאים החלים. ככלל, ביטוח אבדן כושר עבודה מעניק תגמול לעובד אשר איבד את כושרו לעבוד בשל בעיה רפואית (פיזית או נפשית). התנאים המדוייקים כאמור אמורים להיות מפורטים בפוליסה. היינו: מאיזה שיעור אבדן כושר עבודה משולמם התגמול. מה גובה התגמול. מהי ההגדרה של אבדן כושר עבודה (מקצועי?) וכו' 2 . מעת פרסום צו ההרחבה לפנסיה חובה, חייב ביטוח פנסיוני לכלול גם כיסוי ביטוחי לאבדן כושר עבודה. 3. ביטוח אבדן כושר העבודה הוא ביטוח עצמאי ויכול להיות נפרד לפוליסת ביטוח המנהלים שלך. אגב, לשאלת מימון העלות של הביטוח על חשבון התגמולים יש לבדוק באם משולמים לך הפרשות לרכיב התגמולים בשיעור העולה עם הקבוע בצו ההרחבה לפנסיה חובה

שלומית

תודה רבה על התשובה . לא הבנתי את תשובה מספר 3

עו"ד אבנר בן חיון

שאלה 3 ענינה מי משלם את עלות הכיסוי הביטוחי לאבדן כושר עבודה. העובד או המעסיק? לצורך כך יש לבדוק מה הסכם העבודה שלך קובע בענין אבדן כושר עבודה? ומה שיעור ההפרשות לרכיבי התגמולים. האם ההפרשות הינן לפי צו ההרחבה? שאז ראי לענין זה את סעיף 2 בצו ההרחבה לפנסיה חובה לשנת 2016: 2. תשלום המעסיק לרכיב תגמולים – מיום 1.7.16 – יוגדלו דמי הגמולים ל-6.25%; מיום 1.1.17 – יוגדלו דמי הגמולים ל-6.5%. תשלום המעסיק לתגמולים בקופת ביטוח/קופת גמל שאינה קרן פנסיה כמפורט בסעיף קטן זה, יכלול את תשלום המעסיק בעבור רכישת כיסוי למקרה של אבדן כושר עבודה בשיעור הדרוש להבטחת 75% מהשכר הקובע של העובד, כאשר בכל מקרה, שיעור הפרשות המעסיק לחלק התגמולים לבדו לא יפחת מ-5% מהשכר הקובע. עוד מובהר, כי ככל שיהיה צורך בהגדלת העלויות בשל הכיסוי בגין אבדן כושר עבודה (מעבר ל6.25% או 6.5% בהתרמה). העלויות למעסיק בגין רכישת אבדן כושר עבודה כאמור, יחד עם הפרשות המעסיק לגמי גמולים, לא יעלו בכל מקרה על 7.5% מהשכר הקובע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה