ימית אלמקייס

תשלומי פנסיה רטרואקטיבים

שלום בעלי עבד בעבודה בין התקופות 04/16-09/16 במשך חצי שנה דרך כוח אדם . עבור תקופה הנ"ל לא שולמה לו פנסיה על אף שהייתה לו קופה פעילה מהעבודה הקודמת והוא הודיע להם בעל פה. כיום דרשנו את החוב על אי תשלום הפנסיה והם דורשים מאתנו שנפקיד להם את התשלום שלנו עבור הקופה והם ישלימו את התשלום שלהם. בנוסף הקופה היא לא עבור שנת המס הנוכחית ולכן אנחנו משלמים מס גבוה יותר. האם אנו יכולים לקבל את כספי הפנסיה ישירות אלינו לחשבון ולא לקופה? זאת מכיוון שאנו אמורים להשלים תשלום גבוה של כמעט 4000 ₪ ואין באפשרותנו? אשמח לתשובה תודה

עו"ד אבנר בן חיון

דרך המלך היא בהפקדה לקרן הפנסיה, כולל הפקדת חלק העובד. זאת ככל שניתן לעשות זאת. היינו, ככל שלא חלפה שנת מס. הואיל ולדברייך ההפקדות הינן בעבור שנת 2016, הרי אכן חלפה שנת מס ולא ניתן להפקיד בקרן, אלא אם כן, קרן הפנסיה רואה זאת כחוב מעסיק לפי חוק הגנת השכר. לא ברור אם זה המצב. בכל מקרה, ככל שלא ניתן להפקיד בקרן על המעסיק לשלם ישירות לעובד את דמי הגמולים בצירוף התשואה שכספים אלה היו מקבלים בקרן הפנסיה

ימית אלמקייס

שלום עו"ד אבנר בן חיון תודה רבה לך על התשובה המהירה והעניינית. לאחר תשובתך פניתי לחברת כוח האדם שישלמו את דמי הגמולים והם טוענים כי היא פעלו על פי כל ההשגות. האם הם יכולים לסרב לתשלום הגמולים ישירות לעובד? ולטעון שהם מוכנים לשלם עבור הקופה(לשנת 2016) רק באם הפקיד את חלקי? אודה לך על תשובתך

עו"ד אבנר בן חיון

לא. הם היו חייבים להפקיד את הכספים עבורו בקרן הפנסיה. משהם לא עשו כן וחלפה שנת מס ובגלל זה לא ניתן להפקיד כיום בגין שנת 2016 הם מחויבים בתשלום הסכום שהיו אמורים להפקיד לטובת העובד- ישירות לעובד.

ימית

תגובת מקום העבודה:י מית שלום. לאחר בדיקתי, דנאל פעלה לאור הוראות ההסכם הקיבוצי בדבר פנסיית חובה. נמסר לנדב מספר פעמים להמציא לנו אישור על קיומה של קופת פנסיה פעילה כדי שנוכל להפריש אליה את כספי הפנסיה, אך לא הועברה לידנו אף אסמכתא. בנסיבות העניין אין אנו רואים הצדקה לשלם ישירות לידי העובד את תשלום דמי הפנסיה. בכבוד רב ...... למי פונים לעזרה? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

לבית הדין לעבודה

ימית

היי אבנר ניסינו לפנות לסניף ההסתדרות בעיר מגורינו על מנת שיפנו לחברה לבקשת תשלום הפנסיה. ההסתדרות טוענת שעל פי חוק לא מגיע לנו עם אנחנו לא מפקידים קודם. לפי תשובותיך הבנתי כי על פי חוק כן מגיע לנו כיצד מגישים כתב תביעה בבית דין לעבודה?מה אני מציינת? בנוסף לא שולם לו גמר חשבון בתלוש האחרון האם אפשר להוסיף זאת? מודה לך על תשובתך

עו"ד אבנר בן חיון

בפועל לא נתן להפקיד לקרן פנסיה בגין שנת 2016.וזאת בגלל מחדל של המעסיק שאם היה מפקיד במועד העובד לא היה ניזוק. יש להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ב ופשוט לכתוב את השתלשלות הענינים והסעד המבוקש- סכום התביעה המבוקש. ישנם מרכזי סיוע לאזרח בבית הדין לעבודה תצרי עימם קשר על מנת לסייע בכתיבת כתב התביעה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה