מיכל

תביעת פנסיית רטרואקטיבית

שלום רב, כאשר אדם שקיבל נכות של 100 אחוזים מביטוח לאומי עקב מחלה, כאשר הוא נפטר לפני שהספיק לתבוע מקרן הפנסיה קצבת נכות, עד כמה מסובך לקבל מקרן הפנסיה הכרה במצב המזכה קצבת נכות, כאשר האדם לא בין החיים, והראיות למצבו הם רק מסמכים רפואיים ושל הביטוח הלאומי? האם זו תביעה שמגישים ישר לחברה הביטוח ללא פנייה לבית משפט וכו'? תודה על עזרתך.

עו"ד אבנר בן חיון

אכן יותר קשה שעה שהאדם נפטר ואולם אם לא חלף זמן רב וקיים תיעוד רפואי מספק אזי יתכן וניתן יהיה לקבוע נכות על בסיס המסמכים. תביעה כזו יש להגיש ישירות לקרן הפנסיה (בקשה לפנסית נכות) בצירוף כל המסמכים הרפואיים וחוות הדעת שמבקשים להתבסס עליהן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה