שני

ביטוח מנהלים מול קרן פנסיה

שלום, אני בת 31 ועד היום היתה לי רק קרן פנסיה , לראשונה הציעו לי לחלק את ההפקדות בין הקרן פנסיה לביטוח מנהלים. יש לי 2 שאלות : 1. בגיל פרישה (בהנחה שךא קיים מקדם קצבה קבוע) האם מקדם הקצבה שיקבע לקרן הפנסיה ולביטוח המנהלים זהה ? 2. מה היתרון המרכזי של ביטוח המנהלים על קרן הפנסיה ? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

יש לקבל ייעוץ פנסיוני פרטני בדבר כדאיות ההצעה אם בכלל כדאית. בעקרון, כיום (ליתר דיוק החל משנת 2013) גם קרן פנסיה וגם ביטוח מנהלים יחשבו את פנסית הזקנה בהתאם למקדם שיהיה תקף במועד הפרישה העתידי. בעבר (עד 2013) המקדם בביטוחי המנהלים היה מובטח למקדם שהיה בתוקף במועד ההצטרפות ובלתי ניתן לשינוי. לגבי מס' המקדם התקף כיום יש לבדוק ספיציפית בביטוח המנהלים המוצע ובתקנון קרן הפנסיה. אם כי כאמור המשמעות היא רק למקדם שיהיה בתוקף בעוד 30 ומשהו שנים כאשר תצאי לפנסית זקנה. לא בטוח שיש לביטוח מנהלים יתרון על קרן הפנסיה. למעט לענין ביטוח אבדן כושר עבודה שהוא כיסוי ביטוחי הנרכש מחוץ לפוליסה בכל מקרה ובחברות ביטוח ניתן לקבע אותו על מקצוע ספיציפי. מעבר לכך, כאמור אין יתרון מבחינת שינוי המקדמים. דמי הניהול בקרנות הפנסיה זולים משמעותית מביטוחי המנהלים. בקרנות פנסיה יש הבטחת תשואה קבועה המגובה על ידי אגרות חוב ייעודיות שמנפיקה ממשלת ישראל על חלק מהסכום הצבור (משתנה לפי גיל המבוטח). בקרנות פנסיה בעיקרון עלות הכיסוי הביטוחי יותר זול ולכן נגרע ממך סכום קטן יותר. יחד עם זאת, כאמור יש לקבל ייעוץ פנסיוני פרטני.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה