אזרחית

תשלום פנסיה חובה רטרואקטיבי

תשלום פנסיה חובה רטרואקטיבי. האם ניתן לשלם רטרואקטיבית פנסיה לאשה, שהתחילה לעבוד לפני כ -3 שנים , כמטפלת, בהיותה בת 72. הנ"ל פרשה ממשרה פקידותית במוסד ציבורי, אך עתה מסתבר שאין לה פנסיה, כי בחרה בזמנו לקחת פיצויים ומכך היא מתקיימת. במידה והתשובה חיובית, האם יחשב לה הוותק בקופת הפנסיה ממועד תחילת עבודתה כמטפלת ? האם יכלול: פנסיה, ריסק, נכות? אם התשובה שלילית מה כן ניתן לעשות?

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב, ההנחה היא שאת מתכוונת לחובה לביטוח פנסיוני מכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה. כאשר לפי צו זה סברת ככל הנראה בטעות בתחילת העסקתה של העובדת כי היא מקבלת גמלה (שהיא לא גמלה מהמוסד לביטוח לאומי ובנוסף היא כמובן עברה את גיל הפרישה הקבוע בהוראות חוק פרישה) ולכן לא ביטחת אותה בהתאם להוראות הצו. עכשיו משהתברר המצב המשפטי- את מבקשת לבצע תשלום לפנסיה על פי הוראות הצו. בעקרון בקרן פנסיה חדשה - לא ניתן לבצע הפקדה רטרואקטיבית- אלא לשנת המס בה מבוצעת ההפקדה ולכן - בענין זה ניתן בגין שנת 2013 לבצע את ההפקדה (יש לדעת כי הפקדה כאמור לא תקנה לעובדת ביטוח לפנסית נכות או שאירים בגין התקופה שקדמה למועד ההפקדה בפועל). לגבי ההפקדות בגין שנות המס שקדמו לשנת 2013, ניתן לבצע הפקדה בקרן פנסיה כללית (שאינה זכאית לאג"ח יעודית ולכן אינה מוגבלת לגבי תקופת ההפקדה ולגבי קבלת הפקדה בסכום חד פעמי). קימת אפשרות נוספת והיא - בהתאם להוראת סעיף 19א'(י)(1) לחוק הגנת השכר, התשי"-ח-1958, אשר קובע כי במצב שעל העובד חל הסכם קיבוצי כללי או צו הרחבה (כמו במקרה ככל הנראה), המחיב מעביד לשלם בעדו סכום לקופת גמל והמעביד לא מסר פרטים לקופת הגמל ולא שילם את דמי הגמולים בגין תקופה זו, ניתן להבין ממנו כי ניתן להפקיד בגין תקופה רטרואקטיבית של 3 שנים (ובלבד שטרם קרה מקרה מזכה בפנסיה לעובד). ניתן לטעון בפני קרן הפנסיה כי הואיל והאיסור לקבל הפקדות רטרואקטיביות הינו מכוח תקנות מס הכנסה, שקובעות הוראה כללית בענין זה, לעומת ההוראה הספציפית למקרה הספיציפי הקבוע בסעיף 19א'(י)(1) לחוק הגנת השכר, והואיל ומדובר בהוראה הקבועה בחוק מגן ראשי בדיני עבודה- הרי שיש לקבל כספים אלה לתקופה הרטרואקטיבית האמורה. האמור הינו בגדר אפשרות לא מחיבת וקשה לדעת באם קרן הפנסיה תהיה מוכנה לקבל את המבנה המשפטי הזה וךפעול על פיו. בכל מקרה מומלץ גם לקבל יעוץ פנסיוני כנדרש בענין זה בהצלחה

הילה ציפורי

תשלום רטרואקטיבי של פנסיה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה