ליאת

אי הפרשת פנסיה במשך 3.6 שנים מצד המעסיק בלבד

שלום, עבדתי אצל מעסיק 3.6שנים, הגעתי לעבודה עם קופת פנסיה פעילה ואף ציינתי זאת כמה וכמה פעמים אך לא הסכימו להפריש לי כספים בטענה כי רק לאחר חצי שנה קיימת חובה להפריש כספים. לאחר חצי ולאחר שדרשתי זאת המעסיק החל להפריש לי פנסיה במשך 2 חודשים בלבד,. אומנם בתלוש השכר שלי המשיכו להופיע לי הורדות לקופת הפנסיה ולכן חשבתי לתומי שהקופה עוד פעילה. כאשר קיבלתי את הדוח השנתי ציינתי בפני המעסיק כי לא הופרש לי כספים מצדו לקופת הפנסיה ויתרה מכך גם החלק שלי לא הועבר בפועל לקופה. הוא הבטיח שיטפל במצב אך במשך 3 שנים לא עשה זאת. כרגע אני עובדת במקום אחר התפטרתי לפני כ-3 חודשים וציינתי במכתב ההתפטרות שזה בשל אי תשלום הפנסיה (הלנת שכר), טרם הופרשו לי פיצויי הפיטורים או כל תשלום אחר לקופת הפנסיה. משיחה עם חברת הפנסיה נאמר לי כי הקופה לא פעילה יותר, הפתרון של המעסיק זה שהוא יפריש לי רטרואקטיבית את הסכומים שהופיעו לי בתלוש ללא שום ריביות או פיצוים. לדבריו גם הפיצוי פיטורים מגולמים בתוך הסכום של הפנסיה. האם זה חוקי? איך אני יכולה לדעת מה מגיע לי? איך יכול להיות שהוא לא הפריש לי כספים בידיעה בתקופה כל כך ארוכה ואני היחידה שיוצאת מזה נפסדת כי עכשיו במקום העבודה החדש המעסיק לא חייב לשלם לי פנסיה אלא רק לאחר חצי שנה. אודה להתייחסות

עו"ד אבנר בן חיון

אכן המעסיק פעל בניגוד לחובה שמכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה. בנוסף ככל שהוא ניכה את חלק ההפקדות שלך במשכורת ולא העביר לקופת הגמל הוא גם עבר על חוק הגנת השכר עבירה שהעונש עליה הוא קנס משמעותי ואף מאסר. את הנזק שנגרם לך יש לתבוע ישירות המעסיק. מציע לך לגשת לעורך דין בתחום על מנת להגיש תביעה מתאימה או לקבלת סיוע משפטי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה