רותי

פנסיה לעוזרת בית מבוגרת

לגבי עוזרת בית שעובדת אצלי כבר כמה שנים, היתה אחרי גיל 67 בתחילת עבודתה וללא קצבת פנסיה. ברור שמגיעה לה פנסיה. עו"ד של ההסתדרות טוענת שזכותה לקבל ממני את הפנסיה במזומן ולא דרך קרן פנסיה או קופת גמל (בגלל גילה?). כמובן שבדרך זו תקבל רק את חלק המעסיק. האם אכן זה תואם את הוראות החוק? כמובן שהעוזרת מעדיפה כך, כסף נזיל וללא מיסוי. לי לא אכפת כל עוד זה עומד בדרישות החוק.

עו"ד אבנר בן חיון

בעקרון ככל שחלפה שנת מס (היינו אם ההפקדות הרטרואקטיביות הינן בשל שנים שקדמו ל2017) אזי לא ניתן להפקיד בקרן פנסיה ולכן ככל שהעובדת מבקשת לקבל כספים אלה ישירות אליה במיוחד אם היא מתעקשת ניתן לעשות זאת (יתכן ותישאר חשיפה בגין פגיעה בזכויות פנסיוניות בגין שנים אלה אולם היא מצטמצמת לאור התעקשות העובדת לקבל את הכספים אליה). ככל שאת מעסיקה אותה בשנת 2017 עדיף להפקיד כספים אלה לקרן פנסיה. בכל מקרה תדאגי לקבל וויתור בכתב על טענותיה מגובה בחתימת עוה"ד של ההסתדרות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה