אירית אביב

המעסיק החל להפריש לקרן הפנסיה רק 3 חדשים אחרי תאריך התחלת העבודה.

אני עובדת 38 שנה כאחות בשירותי בריאות כללית. התחלתי לעבוד ביולי 1979 וההפרדה הראשונה לקרן הפנסיה הייתה ב-אוקטובר 1979 - כשלמעשה בשלושת חודשי העבודה הראשונים לא העברו כספים לקרן הפנסיה. האם אני זכאית לתשלום רטרואקטיבי או פיצוי כלשהו על 3 החדשים שלא הופרשו בגינם הכספים?

עו"ד אבנר בן חיון

יש לבדוק את הסכם הבסיס שמכוחו הופקדו הכספים (אז לא היתה חובה לביטוח פנסיוני מכוח ההרחבה) ככל הנראה חל הסכם קיבוצי בכל מקרה קיימת התיישנות על התביעה כך שלא ממש ניתן לתבוע

אירית

תודה על התשובה. האם מכורח ההסכם הקיבוצי ומעצם העובדה שטרם פרשתי והמעסיק הוא אותו מעסיק- האם לא מחויב להשלים את ההפקדות לקרן הפנסיה הותיקה? שכן העניין בעל השלכות גם לגבי שנים עודפות בפרישה. אודה לתשובתך.

עו"ד אבנר בן חיון

ראשית יש לבדוק אם ההסכם הקיבוצי שהיה אז בתוקף חייב הפקדות מהחודש הראשון. שנית יש לבדוק אם זה לא בוצע זו שאלה עובדתית ואם מדוע? ככל שהתשובות של שתי השאלות חיוביות - ניתן לפנות אל המעסיק. בעקרון טענת התיישנות אינה מבטלת את הזכות אלא מונעת התדיינות עליה. המעסיק יכול לוותר על טענת ההתיישנות. בנוסף, ישנם חריגים לטענת התיישנות (התיישנות שלא מדעת) וכו'. תמיד ניתן לנסות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה