נטעלי

הלנת שכר ופנסיה+עוגמת נפש

שלום רב, אודה לתשובתך המהירה- בתודה רבה מראש. התחלתי במקום עבודה 6/16 סיימתי 7/17, הייתה לי לפני קרן פנסיה פעילה. שאלה 1: המעביד החל תשלומי פנסיה רטרו רק אחרי חצי שנה של עבודה. האם כדאי להכניס זאת לתביעה של הלנת שכר (לא שולם שכר יולי+פנסיה מאפריל 2017+פיצויים על כך התביעה) ? שאלה 2: איזה סכום ניתן לתבוע עוגמת נפש (טירטור, שיחות אינסופיות, התכתבויות, פגישה עם המעביד וכדומה)?

עו"ד אבנר בן חיון

1. המעסיק היה צריך להתחיל להפריש מהחודש הראשון לעבודה. אין כאן להבנתי עילה לתבוע הלנת שכר על כך אלא תביעה לתשלום ההפרשות והנזק הפנסיוני שנגרם עקב אי ביצוע ההפרשות בזמן (אי שמירה על רצף ביטוחי בקרן הקודמת, פגיעה בתקופת האכשרה אבדן רווחים על ההפקדות אילו היו מופקדות בזמן. 2. בעקרון בית הדין אינו קובע סכומים משמעותיים על "עגמת נפש" תנסי להעריך כמיטב יכולתך את אבדן הזמן וההשקעות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה