פנחס קליפר

משיכת כספים מקרן פיצויים של אימי ז"ל

לאחר שאימי נפטרה נודע לי שיש לה כסף בקופת פיצויים פניתי אליהם והעברתי להם את כל המסמכים שביקשו צוואה תעודת פטירה צו קיום צוואה וכן ת זהות שלי לאחר כל זאת שלחו אותי לבית דין לעבודה השאלה שלי למה אני צריך להגיע לבית הדין לעבודה

עו"ד אבנר בן חיון

אני מניח שאתה מתייחס לקופת גמל אישית לפיצויים. כספים בקופת גמל אישית לפיצויים משולמים על פי הקבוע בתקנון קופת הגמל. כיום קיים תקנון "תקני" אחיד לקופות גמל אלה. בהתאם לתקנון זה, קיימת אבחנה ביחס למועד הפטירה. האם העמית נפטר לפי סיום יחסי עובד מעביד או לאחר סיום יחסי עובד מעביד. להלן נוסח הקבוע בתקנון האחיד 5 .כספי הפיצויים 1.15 לאחר פטירת העמית ובטרם נסתיימו יחסי עובד מעסיק בינו לבין מעסיקו ישולמו כספי הפיצויים שנצברו בחשבונו לשאיריו כהגדרתם בסעיף 5 לחוק פיצויי פיטורים, כפי שיורה המעסיק ובכפוף להמצאת תעודת פטירה והודעת מעסיק על פרישתו של העובד )טופס 161 )חתומה וממולאת על ידי המעסיק ואישור המעסיק לשחרורכספים. 2.15 נפטר עמית לאחר שנסתיימו יחסי עובד מעסיק בינו לבין מעסיקו שהפקיד עבורו את כספי הפיצויים, במקרה בו העמית היה זכאי לכספים בשל סיום היחסים כאמור, וטרם הספיק למשוך את כספי הפיצויים או להעבירם לחשבון חדש בקופת גמל לא משלמת לקצבה כאמור בסעיף 12 יהיו זכאים לכספים האמורים המוטבים בהתאם לסעיפים 28 עד 12 לעיל. המוטב ימציא לחברה המנהלת תעודת פטירה הכוללת הודעת מעסיק על פרישתו שלהעובד )טופס 161 )חתומה וממולאת על ידי המעסיק ואישור המעסיק לשחרור כספים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה