בן

פתיחת קרן פנסיה באופן עצמאי ?

חג שמח, פוטרתי מעבודתי לפני כשבועיים לאחר 8 חודשי עבודה. במהלך עבודתי, לא נפתחה לי קרן פנסיה לאחר 6 חודשים ע"פ החוק. ( לא הייתה קיימת קרן בעבר ). לאחר סיום העסקתי, התייעצתי בטלפון עם סוכן הפנסיה מטעם העבודה וזה הסביר, כי עליי לפתוח קרן פנסיה * באופן עצמאי * ולאחר מכן לדרוש מקרן הפנסיה "לתבוע" כספים אותם נדרש בעל העסק הקודם לשלם לי ( כחודשיים שלמים של פנסיה ). האם הדבר נכון? האם כך צריך לפעול ? האם עליי באמת לפתוח קרן באופן עצמאי ואז להגיש למעסיק הקודם "תביעה" על תשלום הפנסיה אותו הוא חייב לי ? אשמח לעזרה, תודה רבה !

עו"ד אבנר בן חיון

המעסיק מחויב בהפקדות לקרן פנסיה במועד. במצב רגיל העובד בוחר בקרן פנסיה והמעסיק מפקיד אליה כספים. כעת משהסתיימו יחסי עובד מעסיק, המעסיק עדיין להפקיד את חלקו. העצה של הסוכן אינה ברורה. אינך צריך לתבוע את המעסיק על המעסיק להסדיר את ההפקדות לקרן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה