יעל

פיצול פוליסה ללא רשות המבוטח

ש לי ביטוח מנהלים משנת 2000, עם מקדם הקיצבה שהיה נהוג אז. עכשיו קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שבעקבות צו ההרחבה הוגדלו ההפרשות לביטוח המנהלים, אבל ההפרש ייכנס לא לביטוח המנהלים הרגיל שלי אלא לפוליסה חדשה שהם פתחו! מן הסתם עם מקדם קצבה גרוע בהרבה. מותר להם לעשות דבר כזה בלי רשות שלי?

עו"ד אבנר בן חיון

פוליסת ביטוח היא חוזה. בחוזה נקבעו שיעורי ההפרשות והמקדמים. הואיל וחל שינוי בהפרשות לכאורה חברת הביטוח אינה מחויבת בשינוי החוזה והענקת המקדמים המוטחים שלפי פוליסת המקור

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה