בתיה

האם המעביד צריך להפריש רטרואקטיבית מהעובד לפנסיה?

שלום רב, עבדתי בעבודה במשך 11 חודשים מדצמבר עד נובמבר וכי בסיום עבודתי בדקתי עם החברה שהמעסיק הפריד את התשלומי הפנסיה כל חודש ועפי הדוח נראה שהופרש לי רק על 2 חודשים בלבד שהם יוני ויולי ולא את כל התקופה בה עבדתי..ויתרה מכך חודש אוגוסט גם כן ירד לי מהתלוש אך אינו כולל בדוח (המעסיק לא הפריש לפנסיה) שהלכתי לעבודה בו עבדתי אמרו שיטפלו בעניין ויחזרו אליי.. שאלתי היא כאשר המעסיק שלי יראה שאכן כך קרה האם הוא חייב להפריש לי רטרואקטיבית גם את הכספים שלי של הפיגורים שנעשו או רק את מה שהוא צריך להפקיד בלבד?האם אני יכולה לתבוע אותו אם לא מבצע כך? תודה רבה לעונים

עו"ד אבנר בן חיון

חובת ביטוח פנסיוני קבועה בהוראות צו ההרחבה לפנסית חובה. מועד תחילת ההפרשות לביטוח פנסיוני לגבי עובד שמתקבל למקום העבודה ללא ביטוח פנסיוני פעיל יהינו החל מחודש העבודה השישי (אם החל לעבוד כשיש ברשותו ביטוח פנסיוני פעיל אזי החובה היא מחודש העבודה הראשון). כך שלמעשה במקרה שלך תחילת ההפקדות היננן בגין חודש עבודה מאי ואילך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה