אביבית

ביטוח מנהלים ע"י המעסיק

שלום רב, לפני שמונה חודשים התחלתי לעבוד בארגון גדול במשרה שהוגדרה זמנית ל-4-6 חודשים להחלפה לחל"ד, השכר שעתי. בהסכם שקיבלתי צוין שהעובד רשאי לבחור את הקרן ולהודיע למנהל היחידה וההפרשות יהיו בהתאם לחוק. כשהגעתי נדרשתי להעביר תמונות ושאר טפסים חתומים וכששאלתי לגבי פנסיה נאמר לי שעובד זמני ושעתי לא זכאי לפנסיה. בפועל, תקופת העסקתי התארכה ל-8 חודשים כאשר בסוף החודש הזה אני מסיימת את עבודתי. במשכורת של חודש קודם+ החודש הנוכחי ניכו לי מהמשכורת עבור קרן מבטחים (הגוף איתו עובדת החברה כברירת מחדל). בפועל, יש לי ביטוח מנהלים בהראל משנת 2000, שאני ממשיכה כרגע באופן עצמאי כולל המרכיב הפנסיוני. אף אחד לא הודיע לי שפותחים עבורי קרן פנסיה כשלהיא, כשראיתי את החיוב במשכורת פניתי לגורמים האחראיים בחברה שטענו שזו היתה אחריותי לעדכן אותם שיש לי כבר פוליסה (אבל לא ידעתי בכלל שאני זכאית לכך), בנוסף, לפי החוק, בגלל שיש לי כבר פוליסה פעילה, הם היו אמורים לבצע הפרשות כבר במשכורת הראשונה.(חוק שידעתי עליו רק עכשיו). שורה תחתונה- האם אני זכאית לקבל כעת את הכספים מיום תחילת עבודתי ולא רק לאחר חצי שנה? עבור החודשים האלה המשכתי את הפוליסה באופן עצמאי, האם הם  יכולים לבצע הפרשת מעסיק בלבד? במידה ולא, האם אני יכולה לקבל החזר מהראל על ההפקדות הפרטיות שביצעתי? כיצד אני מעבירה את הכספים שכבר הופקדו לביטוח הפרטי שלי ולא לקרן שפתח עבורי המעסיק? כאמור, אני מסיימת לעבוד שם בעוד שבועיים. תודה מראש על העזרה

עו"ד אבנר בן חיון

שלום משקיימת לך תכנית ביטוח פעילה בתחילת ההעסקה הרי שאת זכאית להפקדות מתחילת ההעסקה. לגבי התכנית שפתח המעסיק בקרן הפנסיה ניתן לנסות באמצעות סוכן הביטוח/ הראל להעביר את ההפקדות לביטוח המנהלים. אולם להראל ולקרן הפנסיה הקיימת אין כל חובה לעשות כן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה