אליהו

אני עובד כאחראי שבת למעלה משלוש שנים אצלי בבית ספר ורק לא מזמן היה לי 18 (עובד שעתי)

אני מקבל משכורת ב 10 לחודש ואני רואה שרק חצי מהסכום נכנס ולא כול הסכום שהייתי אמור לקבל, אני מדבר עם האחרי כספים הוא אומר לי בגלל שאתה 18 אז הורידו לך פנסיה הורידו לי סכום הזוי חצי ממה שאני אמור לקבל זה לא נראה לי הגיוני בכלל כי עבדתי שבת אחת בחודש הזה שאני מעל 18

עו"ד אבנר בן חיון

המעסיק מחויב בהפקדות פנסיוניות לעובדיו. החובה היא מכוח הסכם העבודה החל. בעקרון ככל שהחובה היא מכוח צו ההרחבה לפנסיה מקיפה - החובה היא רק על עובדים מעל גיל 21. תבדוק אם חל על מקום עבודתך הסכם קיבוצי / צו הרחבה אחר הקובע את גיל ההפקדות לגיל 18. בכל מקרה ככל שחל הסכם כאמור המעסיק מחוייב לקיים את הוראותיו והעובד אינו רשאי לוותר על הזכות להפקדות פנסיוניות. מה גם שההפקדות לפנסיה מזכות בביטוח נכות ושאירים למקרה של נכות או פטירה ח"ו. מציע לך לקבל ייעוץ בלשכות הסיוע המשפטי לעובדים וכמו כן ללמוד על חשיבות החיסכון הפנסיוני בקרן פנסיה, אפילו שגילך צעיר. הנושא מאוד חשוב וקיים מידע רב ברשת האינטרנט. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה