שירן

תשלומי פנסיה רטרואקטיבית לאחר התפטרות

אני התפטרתי היום מהעבודה, התחלתי לעבוד ב26.6.17 ועד היום לא הופקדו תשלומי פנסיה למרות ששאלתי למה לא משלמים לי פנסיה כמה וכמה פעמים. החשש שלי הוא שעכשיו התפטרתי- כדי שלא אתבע אותם, החברה תיקח לי את כל המשכורת לתשלומי הפנסיה רטרואקטיבית מה שישאיר אותי עם משכורת מאוד נמוכה ואכנס לחובות.(אני סטודנטית) יש לציין שמעולם לא נפגשתי עם נציג פנסיה מטעם החברה וכל פעם ששאלתי אמרו לי ש.."יטפלו בזה". האם הם יכולים לקחת לי כסף לפנסיה כדי לכסות על עצמם למרות שלא חתמתי על כלום? ואיפה אני יכולה להתלונן כדי לקבל פיצויים?

עו"ד אבנר בן חיון

ראשית ניתן להגיש תלונה ברשות שוק ההון וכן במשרד הכלכלה. אי הפקדת כספים לעובד בקרן הפנסיה בניגוד להוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף, הינה עוולה המזכה אותך בזכאות לכספים אלה. בנוסף, את רשאית למומלץ להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. לא מדובר בהליך מורכב ואת יכולה לעשות זאת בסיוע של לשכות הסיוע המשפטי בכל מקרה יש לדעת שההפקדות לקרן פנסיה מורכבות מתשלומי מעסיק אשר כנגדם יש תשלומי עובד (כשליש מההפקדות הינן ניכוי עובד) הואיל ובקרן פנסיה ניתן להפקיד רק בגין שנת המס הנוכחית , סביר להניח שקרן פנסיה לא תסכים לקבל הפקדות בגין שנת 2017 ולבי הפ]קדות אלה הבחירה ביך לקבלם ישירות אליך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה