אור

שיחרור כספים מקרן פנסיה

עבדתי במקום העבודה שנתיים כאשר יום אחד בתחילת מרץ הודע לנו על כך שהמקום נסגר וכנראה פושט את הרגל ללא הודעה מוקדמת וללא תשלום של משכורת פבואר. הבעלים הפגישו את העובדים (סה"כ 4 בנות כולל אותי) עם עורך דין שיתחיל איתנו את התהליך, פירוק חברה וכו. מסיבות אישיות, אני רוצה להוציא את כל הכסף שיש לי בביטוח (בקרן פנסיה+פיצויים) . הבנתי שאני צריכה טופס 161 מהמעסיק וטופס שיחרור כספים. כאשר פניתי לעורך דין הוא אמר לי במפורש לא לציין שהעסק פשט רגל כי ככה זה מסובך. האם זה נכון? החלטנו להחליף עורך דין מכיוון שלא סמכנו על זה שהם הביאו עורך דין מטעמם, שאולי משתף איתם פעולה.. כאשר התקשרתי למזכירות של הסוכן ביטוח שלי (שהיה בחול) המזכירה אמרה לי שאני עדיין רשומה כעובדת שם ואי אפשר לקבל את הכסף ככה. לאחר מכן הסוכן ביטוח התקשר אליי ואמר לי שאם אני מוציאה את הכספים עכשיו זה אומר שאני צריכה להגיד שהפסקתי לעבוד בינואר (מה שלא נכון, המקום נסגר במרץ) ולא אקבל את משכורת פבואר בכלל. אני מבינה שמכיוון שלא יצאה משכורת פבואר לא הופרשו הכספים של החודש הזה לפיצויים ולקרן פנסיה. אבל האם זה לא אפשרי שאחרי התביעה שאקבל את המשכורת הזו להפריש אז? או לפחות רק להוציא את הכסף מהקרן פנסיה ללא הפיצוים? אני ממש לא מבינה מה הולך ואני סה"כ רוצה אפילו רק להוציא את הכסף של הקרן פנסיה (כי אם משיכת הפיצויים עכשיו זה אומר שאני לא אקבל את שכר פבואר אני לא רוצה..) אבל לפחות רק להוציא את הכסף שיש בקרן פנסיה? זה באמת אמור להיות כזה סיבוך? אני צריכה את הכסף הזה גג עוד חודשיים.. ולפני שאנחנו תובעים את העסק , זה אפשרי להוציא לפחות את הכספים האלו? תודה רבה.

עו"ד אבנר בן חיון

שלום. סגירת מקום העבודה עקב פשיטת רגל /פירוק - משמעה פיטורים של העובד. ובכל מקרה בסיום עבודה המעסיק מחויב במתן טופס 161. ככל הנראה המעסיק לא יכול לתת לך טופס 161 הואיל ולא הוסדרו התשלומים לקרן הפנסיה בגין חודשי העבודה האחרונים. ללמרות הלחץ שאת נמצאת בו למשיכת הכספים, א ניתן למשוך כספים מקרן פנסיה ללא אישור המעסיק וטופס 161. ככל שהחברה בפירוק, הרי שאם מונה מפרק לחברה הוא נכנס בנעלי המעסיק והוא כבעל תפקיד מחויב לספק לך טופס 161 / אישור לשחרור הכספים בקרן הפנסיה. בנוסף יש לשקול היטב משיכת כספים מביטוח פנסיוני שכן לדבר משמעות ואיבוד זכויות וכדאי לקבל ייעוץ פנסיוני לפני צעד כזה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה