פליקס

כפל ביטוח אכ״ע - האמנם?

שלום, רכשתי ביטוח חיים (מנהלים) כעצמאי בשנת 1998, המרכיב הביטוחי הוא כ 300 ש״ח לחודש. במקביל, בשנת 2002 נפתחה לי קרן פנסיה כשכיר. אני מפקיד לשתי הקרנות באופן חודשי עד היום. החל מסוף 2017 אני באובדן כושר עבודה של 100% ומקבל קצבת נכות מקרן הפנסיה בגובה 75% מהשכר האחרון שלי. החברה בה רכשתי את ביטוח המנהלים טוענת שאינה יכולה לשלם לי מעבר לכך. שאלתי מחולקת לשתיים: 1. בהינתן הפוליסה הישנה משנת 1998, האם יתכן מצב בו אוכל לקבל קצבה משני הביטוחים (מנהלים ופנסיה), כך שביחד שהיא תעלה על 75% מהשכר שלי? 2. במידה שלא - האם ישנה עילה לתבוע/לדרוש בחזרה את פרמיית הביטוח שלמעשה שילמתי כל השנים לשווא לביטוח המנהלים? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

1. בהחלט יתכן. יש לבדוק את הפוליסה עצמה בענין זה. 2. תביעות כאלה הן בגדר חכמה בדיעבד. לאחר התממשות הסיכון. קשה להצליח בהם במיוחד שלא היתה חובת הנמקה במועדים עליהם אתה מדבר (כמו גם חלה התישנות)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה