יונתן

פיזור כפסים של הפקדות לקרן פנסיה וקרן השתלמות

שלום, נתקלתי לאחרונה בבעיה,למרות שאני לא בקיע במושגים אנסה לתאר אותה, אז אם אני לא מדייק במושגים, אני מתנצל מראש. אני עובד בחברה קטנה של שני אנשים (שכירים). וההפקדות שלי לא מגיעות לקרנות שלי. בשיחה עם סוכן הביטוח הוא טוען שבגלל שאנחנו חברה קטנה,אין לחברה גוף מתפעל שעושה את פיזור הכספים. וזה על אחראיות המעסיק לדאוג לכך. מצד שני המעסיק טוען שעל סוכן הביטוח לדאוג לכך. ככה אני כבר מוקפץ מצד לצד כאשר כל צד מאשים את הצד השני. אשמח לדעת מה החוק במקרה כזה, בחברות קטנות שהמעסיק לא מחוייב להחזיק גוף מתפעל (לפי הבנתי רק מעל 20 איש המעסיק מחוייב לגוף כזה) ומה אני יכול לעשות? רק אדגיש,שהמעסיק אכן מעביר את הכספים ויש אישורי הפקדות. תודה רבה על העזרה

עו"ד אבנר בן חיון

האחריות היא ישירה על המעסיק. הבחירה היא שלו באם להעזר בסוכן ביטוח באם לאו. ככל שיש אישורי הפקדות מהקרנות - משמע שהכספים כן מגיעים לקרנות. הייתי מציע לך לפנות למעסיק ולקרנות בדרישה לתיקון המצב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה