סער

משיכת כספי הפיצויים מקופת גמל

לאחר עזיבת מקום העבודה (לא מרצוני אלא בשל סגירתו) הייתה לי תקופה ללא עבודה, מאחר שאני בהליכי קבלה ללימודים אקדמיים במספר אוניברסיטאות, לא יכולתי להתחייב לטווח ארוך למעסיק חדש. בתקופה זו קבלתי הודעות מקרן הפנסיה שעלי להעביר להם תשלומים של כ-1000 ש"ח בחודש על מנת לשמור על הרצף הביטוחי. מאחר שלא הייתי ערוך לכך התעלמתי מהפניות הללו, בייחוד כשהם ציינו שהם קיבלו מהמעסיק הודעה על עזיבתי. בסופו של דבר קיבלתי מהם הודעה על הפסקת הרצף הביטוחי. שאלתי: אני לא זקוק לכך מיידית עכשיו, אבל האם הפסקת הרצף אומרת שלא אוכל יותר למשוך את כספי הפיצויים שהופקדו עבורי על ידי המעסיק ( יש לי מכתב שחרור של כספים אלה ממנו) כמובן, בכפוף לרצוני ולהמצאת האישורים הנוספים.

עו"ד אבנר בן חיון

אין קשר בין ההודעות ששלחה אליך קרן הפנסיה לבין זכאותך לכספי הפיצויים. ואסביר. חברות בקרן פנסיה מקנה, בנוסף לחיסכון הפנסיוני לפנסית זקנה בגיל פרישה, גם זכאות לכיסויים ביטוחיים: פנסית נכות במקרה של איבוד היכולת לעבודה (חלקית או מלאה) ופנסית שאירים המשולמת למי שמוגדר כשאיר של המבוטח בקרן (אלמן /יתום). הזכאות לכיסויים ביטוחיים אלה היא כמובן במקרה אירוע ובלבד שאותה עת מעמדו של המבוטח הוא -"מבוטח פעיל". כל עוד מופקדים בגין המבוטח כספים באופן שוטף ממקום עבודתו או במעמד עצמאי- הריהו מבוטח פעיל וחלים עליו הכיסויים הביטוחים הנל"ל. אולם, בשעה שמופסקים ביטוחים אלה נכנס המבוטח באופן אוטומטי לתקופה הנקראת "ארכת ביטוח" בת 5 חודשים ובה על אף שלא מופקדים כספים בגינו - הוא מבוטח לכיסויים הביטויים הנ"ל באם קורים בתקטוםה זו. בחלוף תקופה זו הופך המבוטח ל"מבוטח לא פעיל" מבוטח זה אינו זכאי לכיסויים ביטוחיים מטבע הדברים הואיל ולא משולים בגינו דמי גמולים לקרן הפנסיה. עכשיו ניתן להבין כי המכתבים ששלחה אליך קרן הפנסיה התריעו על כניסה למצב זה. היינו, משעה שחדלת לעבוד, הופסקו בגינך תשלומי דמי גמולים לקרן ולכן נפסק הכיסוי הביטוחי. קרן הפנסיה הביאה בפניך את המשמעות של מצב זה (הפסקת כיסוי ביטוחי למנקרה נכות או פטירה) והאפשרויות העומדות בפניך (תשלום ממקום העבודה החדש, תשלום כעצמאי, או תשלום של ריסק בלבד ( דמי ביטוח שיקנו כיסוי ביטוחי לפנסית נכות או שאירים ללא חיסכון). ממילא, בענינך חלף המועד שבו ניתן היה לשמור על רצף בכיסוי הביטוחי ולא ניתן לעשות זאת, אלא בהצטרפות מחודשת לקרן פנסיה. לענין משיכת כספי הפיצויים, אתה זכאי לעשות זאת בכל עת ככל שהמעסיק שחרר לך את הכספים בקרן. יש לשקול היטב באם כדשאי ל עשות זאת הואיל ומדובר בחיסכון הפנסיוני העתידי שלך ומומלץ להתייעץ על בעל רשיון פנסיוני בהצלחה

סער

המון תודה על זה :-)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה