אלי

פנסיה והתקנה החדשה לא ברור. מה תפקידו של סוכן ביטוח העבודה.

עובד במקום חדש בקשתי קופת כלל. התקשק אלי סוכן הביטוח של מקום העבודה וביקש אישור לפי התקנה כי הוא צריך לראות את כל הקופות שיש אלו פתוחות ואלו סגורות אם לא אי אפשר להוציא מסלקה. אולי תעשה לי סדר. הבנתי שאני לא מחוייב לתת להם אישור כזה.

עו"ד אבנר בן חיון

לעובד קיימת זכות על פי חוק (סעיף 20 (א3) בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל)) לבחור, בכל עת, בכל בעל רשיון לשם מתן שיווק פנסיוני / ייעוץ פנסיוני /ביצוע פעולות. על המעסיק חל איסור להתנות את הפקדת הכספים בקופת הגמל בעבור העובד או מתן טובת הנאה אחרת לעובד, בכך שבעל רישיון מסוים ייתן לעובד כאמור שיווק פנסיוני או ייעוץ פנסיוני או יבצע בעבורו פעולות אחרות בקופת הגמל. אין לך חובה לעבוד עם סוכן הביטוח של המעסיק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה