אווה

הלנת תשלום פנסיה ושכר

שלום. עבדתי שנה וחודשיים במשרד, לפני כן לא הייתה קיימת קרן פנסיה. חיפשתי סוכן ביטוח שיעזור לי לפתוח קרן חדשה אך אלו התעלמו או הציעו דמי ניהול גבוהים מידי, עד שמצאתי סוכן וחתמתי על טופס הצטרפות עברו כ3-4 חודשים מאז שהפקדות היו אמורות להתבצע. כלומר: התחלתי לעבוד במאי 2017, הפקדות אמורות להתחיל מנובמבר 2017(אכשרה של חצי שנה) אך חתמתי על טופס הצטרפות לקרן פנסיה ב מרץ 2018. עכשיו אנחנו ב אוגוסט 2018 וסיימתי את עבודתי במשרד ביוני 2018. עד היום לא התבצעה שום הפקדה לקרן כולל הסכום שירד לי מהמשכורת. המעסיק הבטיח שעד אמצע החודש יבצע הפקדה לקרן. בנוסף המעסיק הלין את המשכורת האחרונה באיחור של 3 שבועות. האם אני יכולה לתבוע הלנת הפקדה לקרן פנסיה החל מחודש נובמבר 2017 אן מאז ההצטרפות מרץ 2018? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

את יכולה לתבוע בגין האיחור ואולם את ההפקדה יש לבצע לקרן הפנסיה. ככל שהכספים הופקדו באיחור, כפי שעולה מתיאור הנסיבות, אזי את זכאית לערך הכספים בקרן הפנסיה כאילו הופקדו במועדם (היינו, בצירוף תשואת הקרן בגין תקופת האיחור). בכל מקרה העמית/ המבוטח/העובד א יהיה זכאי לפיצוי הלנה / ריבית פיגורים אם יקבעו בגין איחור בהפקדה. לכספים אלה זכאית קרן הפנסיה (היינו, ככלל עמיתי הקרן) בכל מקרה מומלץ לעקוב מקרוב אחר ביצוע ההפקדה בפועל בקרן הפנסיה עצמה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה