מאיר לוין

מועד תשלום הגמלא מפוליסת מנהלים מובטחת תשואה

היתה לי פוליסת מנהלים עם תנאי 1987 כלומר הבטחת תשואה והצמדה למדד. בתנאי הפוליסה (כפי שנשלחו אלי ע"י החברה) רשום (סע' 10 לתנאי הפוליסה..) שתשלומי הגמלא יהיו החל מהחודש בו נקבע תחילת תשלום הגמלא בתאריך ה- 1 לכל חודש. כלומר עם הפוליסה הסתימה ב12.2017 ובקשתי לקבל גמלא החל מ01.2018 התשלום אלי יהיה החל מ-1.01.2018 וכן הלאה לכל ימי חיי. בפועל החברה התחילה את התשלומים החודשיים ב- שמיני (8) כל חודש והחל ממאי 2018 דחתה את התשלום עד ל 12 כל חודש. פניתי ושאלתי למה זה כך...תחילה גמגמו שהם צריכים לאחד את כל המדדים ולכן זה נדחה. אחרי שנופפתי אותם והסברתי שמדד יש להם כבר מה- 15 לחודש הקודם ושיפסיקו לבלבל, הם עברו לתירוץ אחר וטוענים שבעצם אין במעשיהם כל הפרה של חוק הגנת השכר ואין כאן הלנה. לטענתם עפ"י החוק גמלא אפשר לשלם עפ"י החוק עד לכמה ימים בחודש שאחרי החודש עבורו משולמת הגמלא. אבל הם משלמים לי בכל חודש עבור אותו החודש וזאת הטבה גדולה ולכן זה בסדר גם אם זה ב- 12 כל חודש. אמרתי להם שאני דורש שישלמו ב1 לכל חודש כפי שכתוב בפוליסה אבל הם מתעלמים. יתכן שאין כאן הפרה של חוק הגנת השכר אבל יש כאן הפרת חוזה כי הפוליסה היא חוזה ביננו. בנוסף חוק הגנת השכר נותן את קו המינימום בדרישה לתשלום והפוליסה רק מצ'מפרת את התנאים וזה חוקי בהחלט. הבעיה שלא נגרם לי נזק כדול ומשמעותי ,משהו קטן כן נגרם כי כל תשלומי האשראי שלי הם בצחילת החודש.גך שזה נזק די קטן.. אני רוצה שהם ישלמו לפי איך שהפוליסה מחייבת . מה אני יכול לעשות????

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שהנתונים העובדתיים נכונים והפוליסה קובעת מועד לתשלום הגמלא בתחילת החודש, אזי אתה יכול להגיש תביעה פשוטה לבית הדין לעבודה ולבקש לקיים את הוראות הפוליסה בענין זה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה