יוסי ברק

הפרשות לפנסי לעובד זמני

שלום רב, אני מעסיק עובד סטודנט שעתי זמני לסירוגין על פי צורך. העובד כמובן מדווח במס הכנסה וביטוח לאומי ושכרו משולם כחוק. האם אני נדרש להפריש לו לפנסיית חובה במידה ותקופת העסקה איננה רציפה ? לעובד-סטדנט אין כרגע קרן פנסיה פעילה מעבודה נוספת/קודמת. בשנה האחרונה העובד הועסק שלושה חושדים ברצף, לאחר מכאן 3 חודשים לא הועסק וכעת אני מעוניין להעסיק אותו מחדש לתקופה של חודשיים. האם אני נדרש להפריש לו לפנסיה ובמידה וכן ממתי ? תודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

לאור ההפסקות הממושכות, 3 חודשים כפי שאתה מתאר, שככל שאינן נובעות מרצון להתחמק מתשלום זכויות סוציאליות, יתכן מאוד ולא חלה עליה חובה. כדאי לקבל יעוץ פרטני.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה