חן

המעסיק לא הפריש במשך שנה פנסיה

אני כבר שנה בעבודה ולא ידעתי שמחובתו של המעביד לפתוח לי פנסיה ורק היום נודע לי והבנתי שהוא מעלים עין שנה ולא מפריש שאלתי אותו למה הוא לא מפריש והוא אמר שהוא יפריש רטרואקטיבית אחורה השאלה שלי אם גם אני צריכה להפריש גם אחורה ? ובנוסף אני בחופשת לידה האם הוא עדיין צריך להפריש? והאם הוא חייב גם להפריש קרן הישתלמות ?

עו"ד אבנר בן חיון

על מעסיק חובה להפריש הפרשות לקרן פנסיה מכוח צו ההרחבה לפנסיה מקיפה החובה היא החל מחודש העבודה ה-6 של העובד אצל המעסיק. לכלל זה יש חריג- והוא חובת הפקדה מהחודש הראשון לעבודתו של העובד ככל שלעובד ביטוח פנסיוני פעיל במועד תחילת העבודה (ממקום עבודה קודם או כעצמאי). במצב של הפרשות רטרואקטיביות יש להפריש גם את חלקו של העובד. גם בתקופת חופשת הלידה (14 שבועות) זכאית העובדת להפרשות פנסיוניות. לגבי הפרשות לקרן השתלמות אין חובה גורפת החלה על כל המשק כמו שיש בפנסיה, אלא רק אם סוכם על כך בין העובד למעסיק או אם חל הסכם עבודה קיבוצי / צו הרחבה ספיציפי על ענף העבודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה