אלעד

חוק יחסח ממון בין בני זוג מול מוטבים ויורשים

מה גובר על מה - חוק יחסי ממון או היורשים והמוטבים? במלים אחרות: 1. אם שני בני זוג מתגרשים האם ניתן לדרוש מבן הזוג חצי מהזכויות הפנסיוניות (או מתן שווי כספי שלהם)? 2. אם בן זוג נפטר ורשם כמוטבים אנשים כלשהם, האם בת הזוג יכולה לדרוש לפי חוק יחסי ממון מחצית מהזכויות הפנסיוניות ורק השאר יועבר למוטבים או היורשים האחרים? השאלה מתייחסת לכלל הכלים - פנסיה, ביטוחי מנהלים, קופ"ג, קה"ש וכו'

עו"ד אבנר בן חיון

השאלה טובה (אני מניח שהתכוונת לחוק חלוקת החסכון הפנסיוני בין בני זוג שנפרדו). התשובה רחבה. בתמצית חוק חלוקת החסכון שינה את כללי המשחק ולמעשה קבע את בן הזוג הנפרד כבעל זכויות במחצית מהזכויות שנצברו בתקופת החיים המשותפים. בכלל חל לכל סוגי קופות הגמל שציינת. החלוקה נעשית בפסק דין על בסיס חוות דעת אקטוארית. מעת מתן פסק הדין ורישומו בגוף המוסדי, אין למעשה לעמית זכויות במחצית זו ובכלל זה למי שבא בנעליו של העמית (מוטבים / יורשים וכו'. הרשמת מלאה בסקירות רחבות בנושא זה וניתן ללמוד על הנושא בקלות. יחד עם זאת, ככל שהשאלה נוגעת למקרה ספיציפי יש לפנות לייעוץ משפטי מקצועי על בסיס נסיבות המקרה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה