רובין הוד

הסטת פרמיית אובדן כושר עבודה לתגמולי מעסיק.

שלום רב. יש ברשותי ביטוח מנהלים שנפתח בשנת 1995. פרמיית אובדן כושר עבודה שולם תמיד על חשבון המעסיק ומכסה 75% מהשכר. האם אני רשאי(אפילו מבלי לקבל את הסכמת המעסיק) להקטין את הכיסוי עבור אובדן כושר עבודה לאחוז קטן יותר (למשל ל 40% ) ואת יתרת הפרמיה שהמעסיק משלם להסיט עבור תגמולי מעסיק? אציין שגם אם תתווסף הפרמיה של אובדן כושר עבודה לתגמולי המעסיק סך ההפרשות לא יעלו על 7.5%. תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

רובין הוד שלום בעקרון המעסיק מחויב (לפחות על פי האישור הכללי של שר העבודה לענין סעיף 14, שאני מניח שהוא חלק מתנאי ההצטרפות לפוליסה / הסכם העבודה) לשלם ריסק לצורך כיסוי ביטוחי של 75% מהשכר. ראה גם לשון צו ההרחבה לפנסיה חובה. יחד עם זאת, בפסיקה שניתנה לאחרונה בבית הדין הארצי לעבודה (ע"ע 7243-10-15 ליליאן לננדסברג נגד גל-רוב יועצים בע"מ) נקבע כי עובד רשאי לבחור מוצר פנסיוני שאינו כולל ביטוח אובדן כושר עבודה, וכי על המעסיק חל איסור להתערב בבחירה זו. בכל מקרה יש לקבל ייעוץ פרטני ומומלץ לעשות את הדברים ככל שניתן בהסכמה עם המעסיק ולאחר קבלת ייעוץ פנסיוני פרטני . שכן, לוויתור על כיסוי ביטוחי לאבדן כושר עבודה או הקטנתו קיימת משמעות גדולה מטבע הדברים ביום פקודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה