רון

מסלול מנייתי לפיצויים

נדרשתי להחתים את המעסיק על מעבר למסלול מנייתי בקרן הפנסיה. המעסיק סירב בטענה שהם לא מאפשרים זאת על החלק של הפיצויים.האם זה הגיוני?

עו"ד אבנר בן חיון

אני מניח ששאלתך (האם זה הגיוני) נוגעת לדרישת הקרן לקרן יש בסיס לדרישה זו, שכן, היא קבועה בתקנון קרן הפנסיה (ובכלל בתקנוני קרנות הפנסיה החדשות, על בסיס נוסח "תקנון אחיד" שפרסם הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר) ראה לדוגמא - נוסח תקנון קרן הפנסיה מבטחים על אף האמור בסעיף 1.22 ,עמית יהיה רשאי להפקיד כספים למרכיב הפיצויים המשולמים על ידי מעסיק מסוים או להעביר יתרת כספי פיצויים ששולמו ע"י מעסיק מסוים למסלול השקעה שאינו מסלול ברירת המחדל רק אם מתקיים אחד מאלה: 1.2.22 .המעסיק אישר ביצוע הפקדה או העברה לאותו המסלול; 2.2.22 .העמית זכאי לכספי הפיצויים בהתאם להוראות ההסדר התחיקתי; 3.2.22 .חל על כספי הפיצויים הסדר של זכאות ללא תנאי והתגבשה לעמית זכאות ללא תנאי במועד בו התקבלה בקשתו בקרן הראציונאל העומד בבסיס כלל זה הוא שלמעסיק, בנסיבות מסוימות,זכאות להחזרת הכספים שהפקיד לרכיב הפיצויים והעברתם למסלול מניות (שהוא מטבעו בעל סיכון גבוה) יכול ויפגע בסכום ההחזר. שים לב שיתכן וקבוע לך זכאות ללא תנאי לכספים אלה (כלומר שחרור מראש ובלתי מותנה מצד המעסיק של כספי הפיצוים לטובתך, שאז אין צורך באישור המעסיק)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה