אסתר

רווחי הפיצויים של קרן הפיצויים, למי הם שייכים? במקרה של הפרשות לפני סעיף 14 ולאחריו.

עבדתי בחברה 3 שנים ללא סעיף 14 והופרש לי 6%, במשך 4 שנים נוספות עבדתי עם סעיף 14 והופרש לי כחוק. כעת המעביד צריך להשלים לי 3 שנים ראשונות כפול משכורת אחרונה. בחישוב ההשלמה המעסיק מנכה את הרווחים של קרן הפיצויים. הרווחים שהוא מתייחס אליהם הינם עבור כל השנים שבהן הופרשו לי פיצויים. בעיקר מהשנים של סעיף 14. בעוד ההשלמה הינה עבור השנים הראשונות. האם באמת מותר למעסיק לנכות את רווחי הקרן מההשלמה?

עו"ד אבנר בן חיון

שאלה מעניינת ונראה כי אכן יש לחלק את ההפקדות ורווחי הקרן בקרן לשתי תקופות (ככל שזה אפשרי מבחינה חישובית בכלל): לגבי ההשלמה של פיצוי פיטורים לתקופה שההפקדות היו במעמד "על חשבון" - יש לבצע השלמה על בסיס ההפקדות ורווחי הפקדות אלה בלבד לגבי התקופה שהופקדו על בסיס "במקום" לפי סעיף 14- אין משמעות לרווח - כי ההפקדות הינן קטוגריות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה