תומר סיון

איחור בהפקדת כספי הפנסיה

אבנר שלום, הסתכלתי בתיק הפנסיוני שלי על הפקדות שבוצעו לפני כשנה וחצי וראיתי שישנם הרבה הפקדות שהופקדו באיחור של כחודשיים שלוש עבור כל חודש. את מי עליי לתבוע בבקשה לריבית פיגורים-את המעסיק בגין האיחור? או את קרן הפנסיה שלא תבעה את הריבית מהמעסיק?

עו"ד אבנר בן חיון

איך אתה יודע שקרן הפנסיה לא תבעה את ריבית הפיגורים? בעקרון על פי הוראות הדין קרן הפנסיה מחויבת לגבות מהמעסיק את הגבוה מבין - ריבית הפיגורים או תשואת הקרן בגין איחור בתשלום. אתה כעמית לא מקבל את ריבית הפיגורים. ריבית זו מחולקת לכלל עמיתי הקרן. כעמית אתה מקבל את הערך שהכסף היה אמור לקבל במועד התשלום המקורי

תומר סיון

אבנר שלום, אז איך הם מחזירים לי את הכסף במידה והכסף שלי היה שווה יותר אילו היה משולם במועדו? עבור 3 חודשי העבודה האחרונה שלי הופקדו לי סכומים קטנים תחת הכותרת ריבית פיגורים. בכל שאר החודשים אין הפקדות כאלה, אולי משום שבמהלך חודשים אלו הייתי בקרן פנסיה אחרת. מה אתה מציע לי לעשות האם אני יכול לתבוע את ריבית הפיגורים מהמעסיק או מקרן הפנסיה?

תומר סיון

אבנר שלום, אשמח לתגובתך לתגובה שלי. בברכה, תומר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה