יהודה

כספי פיצויי פנסיה; ואקדים ואומר שלום..

אחי הגדול ממני עבד 35 שנים במקום עבודה מסודר,ביציאתו לפנסיה קיבל את המגיע לו על פי החוק ללא בעיות...מאז הפרישה הוא בחריצותו המשיך לעבוד בחברה אחרת עד היום,האם מגיע לו כיום כספי פיצויי פנסיה בפרישתו מהחברה בגילו 78?

עו"ד אבנר בן חיון

השאלה היא במילים אחרות , האם מעסיק מחויב לערוך ביטוח פנסיוני לעובד שפרש בגיל פרישה ומקבל פנסיה? ובכן, ככל שלא נקבע אחרת בהסכם החל בין הצדדים (יש לבדוק היטב, בין אם זה הסכם אישי או הסכם קיבוצי), הרי שיחולו הוראות צו ההרחבה לפנסיה חובה בהתאם לצו ההרחבה לפנסיה חובה - אין חובה על מעסיק לביצוע הפרשות פנסיוניות לעובד שפרש מעבודתו בגיל פרישת חובה ומקבל קצבה ("קצבה" מקרן פנסיה / ביטוח מנהלים /פנסיה תקציבית – למעט קצבאות וגמלאות מהמוסד לביטוח לאומי)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה