heylal

בנןגע לפנסיה, האם יש פטור מחתימה על ויתור סודיות רפואית עור מעסיק עם יותר מ-5 עובדים ?

שלום רב, אני עצמאי אבל מתעתד בשנה הבאה להפוך לשכיר בחצי משרה. החוק החדש מחייב הפרשה לקרן פנסיה כעצמאי, אבל אני לא רוצה לעשות את מכיוון שצריך לתחום על ויתור סודיות רפואית. אני רוצה לדעת האם כדאי לחכות לשנה הבאה שבה אתחיל לעבוד בחצי משרה, מכיוון ששמעתי שעבור מעסיק עם יותר מחמישה עובדים אין צורך בויתור סודיות רפואית. שאלותי: 1. האם הדבר נכון ? 2. האם כדאי לי לחכות ? 3. מהן הסנקציות עבור עצמאי שלא יפריש לפנסיה השנה ? תודה מראש.

עו"ד אבנר בן חיון

אתה מבקש לדעת איך ניתן ל'הערים' על קרן פנסיה בשל ככל הנראה מצב רפואי קיים שבגינו תצטרך לתת גילוי לקרן הפנסיה במסגרת הצטרפות כעצמאי. דבר שיגביל את תנאי ההצטרפות / היקף הכיסוי הביטוחי בקרן/ ידחה את הבקשה להצטרפות ולכן אתה מבקש לדעת בהצטרפות כשכיר על ידי עצמאי שמעסיק למעלה מ-5 עובדים יתכן ותוכל להתחמק מהצהרת בריאות ממילא מגוף תיאור השאלה שלך ברור שלא ניתן לתת ייעוץ לשאלות אלה בפורום למעלה מזה אציין כי על עמית / מועמד להצטרף לביטוח לקרן פנסיה חלה חובת תום לב וגילוי. הנסיון המתואר לעיל גורם נזק לכלל עמיתי הקרן שלגביהם מחויבת קרן הפנסיה בחובת נאמנות בדיוק בגלל בגלל מקרים כמו שאתה מתאר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה