אלעד

תביעה בשל פיגורים בתשלום פנסיה

שלום רב, עבדתי במקום עבודה במשך שנתיים וחצי. יולי 11 המעסיק החל לשלם לי פנסיה החל מינואר 12 כלומר כחצי שנה אחרי. הגעתי עם קופה ממעסיק קודם שהיתה בטטוס לא פעיל. כשאלה ראשונה - האם חייב המעסיק לשלם לי חצי שנה זו רטרואקטיבי? שאלה שניה והחשובה יותר - המעסיק כפי שעושה לכל עובדיו מפריש את הכספים אחת ל... את חודשים 1-8 של 2012 הפריש לי המעסיק רק באוקטובר 12. את השאר באמצע 2013. כנל את שנת 2013 - תמיד שילם 2-3 חודשים יחד ובפיגור של מס' חודשים. את הסכום שהיה אמור להצטבר בכל תקופת פיגור כזו - הפסדתי. להערכתי מדובר בסכום קטן אם אני מסתכל על תקופה של שנתיים וחצי אך מצד שני קודם כל זה כסף שהפסדתי ויתכן והוא הרוויח ומעבר לכך יש לי עילה לדרוש ולתבוע. האם מישהו יודע להמליץ או לספר מתוך נסיון מה יכולה להוליד תביעה שכזו? האם שווה להכנס לזה הרי מדובר בעבירה פלילית למיטב ידיעתי מהסוכן החדש שלי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, 1. בהינתן כי לא חל הסדר מיטיב המקנה זכות להפרשה פנסיונית במועד מוקדם יותר, הזכאות מכוח צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק הינה לאחר חצי שנת עבודה. הסייג הקבוע בצו, בעניין זכות להפרשה מהיום הראשון, הינה במקרה בו במועד הקבלה לעבודה העובד מבוטח בקרן פנסיה ונראה כי תנאי זה לא התקיים בעניינך. 2. בהתאם לסעיף 19א' לחוק הגנת השכר, לקופת הגמל האחריות לטיפול במקרה של איחור במועד ביצוע ההפקדה הפנסיונית. בנסיבות אלו מציע לפנות לקרן בעניין. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה