מדביר חרקים

פדיון פנסיה,האם ניתן לבצע תיאום מס?

אני מבין שעל פדיון הפנסיה שלי אני צריך לשלם 35% מס האם ניתן לבצע תיאום מס בסוף השנה? כלומר נניח שעד סוף השנה לא תהיה לי הכנסה כמו כן אם אני הוםך להיות עצמאי או סטודנט באו"פ האם ניתן להמנע מתשלום המס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, משיכת כספים מאפיק חיסכון פנסיוני לפני המועד המותר למשיכה, מחוייבת בתשלום קנס מיסוי בשיעור של לפחות 35% מסך החיסכון. שיעור מס זה אינו סופי אם כי מינימאלי, ולפיכך במידה ולשכיר היו הכנסות נוספות בשנת המשיכה יהיה עליו לשלם בהתאם למס השולי. ממשיכה זו ניתן לקזז אך ורק נקודות זיכוי אישיות. על כן שכיר הפודה את קופת הגמל טרם המועד החוקי הקבוע יכול בחלק מהמקרים לקבל על הפדיון המוקדם החזרי מס בעיקר כאשר המשיכה בוצעה עקב העובדה כי לשכיר לא הייתה הכנסה באותה שנה. תשומת לבך כי בנוסף, ייתכן כי המשיכה אף תגרור קנסות נוספים שגובה הגוף המנהל. במידה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה