שמוליק

קבלת כספי הפנסיה

שלום. שאלה לי אליכם . מה קורה עם כל הכספים שנשארים בקופת הפנסיה ( לדוגמא מקפת ) לאחר מות העמית ומות אשתו . נשארים לדוגמא רק ילדיו ( בוגרים מעל גיל 21 ). האם הכסף הולך לאיבוד ? הצאצאים זכאים לקבל את היתרה ? הכסף הופך להיות שייך לקופת הפנסיה ( הולך לאיבוד ) ? לפעמים יכול להיות מצב שנשאר בקופה מאות אלפי שקלים . למי זה שייך ? תודה. ( שאלה תיאורטית כמובן )

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, על מנת שניתן יהא להתייחס לשאלתך יש לעיין בהוראות תקנון קרן הפנסיה. יחד עם זאת, ככלל במקרה של קבלת פנסיית שאירים הסכומים אשר הופרשות הינם חלק מהתשלום המבוצע לזכאים. בכל מקרה מוצע לבחון פרטנית הנושא. בברכה, דוד בכור, עו"ד

מוטי

התשובה מתחלקת למספר חלקים. אם הוא עמית פעיל שנפטר לפני גיל הפנסיה ואלמנתו נפרה לאחר מכן והילדים מעל גיל 21 אזי הלך כל הכסף לטובת כלל המבוטחים. אבל מקפת שהיא היחידה עד כה ששיינתה זאת באפריל 2014 והיורשים /מוטבים מקבלים השלמה ל240 פנסיות שאירים. עדיין זאת יכולה להיות פגיעה ולמה נניח שאישה בת 30 עם שכר 15000 הגיעה לגיל 60 ונפטרנ ושנה לאחר מכן נפטר בעלה ופנסית שאירים היא 5600 (מספר אמיתי) אזי האלמן והמוטבים יקבלו 5600 כפול 240. בעוד שהצבירה לגיל 64 היתה 2.140.000 בדמי ניהול 6/0.5 !! ביתר הקרנות פשוט הלך הכסף!! מקווה שברור נכון זה יכול להיות מאות אלפים ויותר אם זה קורה בגלאים הקרובים לגיל הפנסיה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה