ח.ר

תשלום קרן פנסיה לעובד

יש לי עובדת שאין ברשותה בשנה האחרונה קרן פנסיה בתוקף. ממתי אני אמורה לשלם בגינה הפרשות? נחשבת פנסיה פעילה או לא פעילה?

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שלא חל מקור הסכמי אחר בינך ולבין העובדת, יחולו הוראות צו ההרחבה לפנסיה חובה. בהתאם להוראות צו זה חובת הביטוח הפנסיוני הינה החל מהחודש השיש לעבודתו של העובד. ככלל שלעובד ביטוח פנסיוני פעיל בעת תחילת עבודתו אצלך- חובת הביטוח הפנסיוני היא מהיום הראשון (ניתן לשלם רטרואקטיבית לאחר שלושה חודשים ליום תחילת העבודה ובלבד שלא חלפה שנת מס).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה