חלומי

אי הפרשות לפנסיה על ידי מעסיק

שלום רב. אני עובד במשרד מזה כשנה וארבעה חודשים והמעביד לא הפריש לי כלל כספים לפנסיה. כעת אני מעוניין לסיים את עבודתי שם. האם המעביד צריך לשלם לי ישירות רטרואקטיבית את הכספים? או לשלם לקרן הפנסיה? האם צריך לשלם לי פיצוי על כך שלא הפריש?

עו"ד אבנר בן חיון

בעקרון דרך המלך היא הפקדה לקרן הפנסיה. אלא שקיימת מגבלה של הפקדות בגין חודשים שמעבר לשנת המס הנוכחית. ואת הסכום הזה אתה זכאי לקבל ישירות לידיך. אי הפקדת כספים לקרן פנסיה במועד היא פגיעה בזכויותך כעובד המזכה בפיצוי לפי חוק הגנת השכר וככל שהיה קורה אירוע ביטוחי בתקופה זו היה מעסיקך חשוף לתביעה. בנוסף, ככל שהכספים נוכו ממשכורתך ולא שולמו מלקרן הפנסיה מדובר על עבירה שסנקציה בצידה לפי סעיף 25 לחוק הגנת השכר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה